Gepubliceerd
Laatst bijgewerkt
lees tijd

IACM-Berichten van 25 juni 2019

Authors

VS — Illinois zal de 11e staat zijn, die het bezit van cannabis voor volwassenen legaliseert

Illinois zal de volgende staat van de Verenigde Staten zijn, die cannabis legaliseert, omdat de wetgever een wetsvoorstel heeft waarmee het gebruik van wiet voor volwassenen legaal wordt. Het land van Lincoln is ongeveer de 11e staat geworden, waar het gebruik van recreationele cannabis wordt gelegaliseerd. Gouverneur J. B. Pritzker, die campagne voor de legalisering voerde, wordt verwacht dat hij onmiddellijk het wetsvoorstel ondertekend.

De Senaat diende het wetsvoorstel House Bill 1438 in, met 38 - 17en geeft het huis van afgevaardigden tot maximaal vrijdag 31 mei de tijd om te reageren op het wetsvoorstel. De medewerkers profiteerde volledige van hun tijd en ondersteund de sjabloon 66-47. In het ruim drie uur durende debat, presenteerde de parlementariërs in detail hun respectieve standpunten.

Curbed Chicago of 31 May 2019

Canada — Regering steunt Cannabisonderzoek met $25 miljoen

De federale overheid biedt bijna 25 miljoen dollar aan voor cannabis onderzoeksprojecten in het hele land. Bill Blair, de Minister die verantwoordelijk is voor de cannabiswetgeving, kondigde dit in Calgary aan op 22 mei. "Deze projecten zullen proberen om de kennis die nodig is voor de ontwikkeling van een evidence-based beleid en regelgeving inzake het gebruik van cannabis te genereren", legde hij uit.

Een deel van het geld wordt gebruikt voor de financiering van drie projecten van het onderzoek aan de Universiteit van Calgary. Een studie van Calgary onderzoekt het cannabinoïde Hyperemesis syndroom, waarin regelmatige gebruikers van de lange termijn een plotselinge intolerantie van cannabis ontwikkelen. In een andere studie, bewustzijn van cannabis maatregelen ontworpen ter vermindering van de schade voor jongeren, en in de derde studie wordt onderzocht of het gebruik van cannabis ook een manier voor de behandeling van migraine kan worden. Een deel van het geld wordt ook gebruikt voor het opleiden van jonge mensen over veilige consumptie praktijken.

CTV News category of 22 May 2019

Wetenschap/Mens — Cannabis kan een beschermend effect tegen diabetes hebben in overgewicht individuen

Gebruik van cannabis wordt geassocieerd met een lagere nuchtere insulineniveau in het bloed en lagere insulineresistentie bij obese mensen. Onderzoekers van de Faculteit Farmacie van de Universiteit van Laval en de public health Instituut in Québec (Canada) analyseerde gegevens uit 129.509 volwassenen in de leeftijd van 18 tot 59 jaar.

Bij actuele personen met overgewicht was de gemiddelde insuline concentraties bij personen met minder dan 4 consumenteenheden per maand tot 52% lager dan bij mensen die nooit hadden gebruikt. Voormalige overgewicht consumenten met 8-maligem of meer frequente consumptie per maand, die had vastgesteld dat de cannabis gebruiken voor minder dan 12 maanden, toonde een lagere insuline-niveau van 47%. De auteurs schreven, dat cannabisgebruik “bij overgewicht, maar niet wanneer overgewicht volwassenen met een lagere nuchtere insuline en HOMA-IR wordt geassocieerd, zelfs met een lage frequentie van < 4 gebruikers per maand.” Zelfs de vorige consumptie toonden een effect.De beoordeling van de homeostatische model (HOMA) is een methode voor de kwantificering van insulineresistentie en de functie van de beta-cellen van de alvleesklier die insuline produceren.

Ngueta G(1)(2)(3), Ndjaboue R(4)(5). Lifetime marijuana use in relation to insulin resistance in lean, overweight and obese U.S. adults. J Diabetes. 2019 Jun 1. [in press]

Wetenschap/Mens — cannabisgebruikers met persoonlijkheidsstoornissen hebben geen verhoogd risico op het ontwikkelen van andere psychiatrische stoornissen

De resultaten van een internationale studie suggereren “dat afgezien van specifieke substantie gebruik stoornissen, mensen met persoonlijkheidsstoornissen geen verhoogd risico op ontwikkeling van andere psychiatrische stoornissen hebben na cannabisgebruik”.Wetenschappers van de Lev HaSharon centrum voor geestelijke gezondheidszorg in Pardesiya, Israël, en andere instellingen in Israël, Canada en Duitsland hebben deze gegevens geanalyseerd van 34.653 mensen met persoonlijkheidsstoornissen, in een tijdsbestek van 3 jaar.

Gebruikers van cannabis hadden “na 3-jaar follow-up tijd een verhoogde kans op stoornissen van middelengebruik (inclusief opiaatconsumptiestoornis) te ontwikkelen, maar geen andere comorbide psychiatrische stoornissen.” In het algemeen zijn er geen significante interacties tussen cannabis gebruiken en persoonlijkheidsstoornissen geïdentificeerd. Deze resultaten suggereren dat mensen met persoonlijkheidsstoornissen, naast specifieke substantiegebruikstoornissen geen toegenomen risico hebben voor andere psychiatrische aandoeningen te ontwikkelen na het gebruik van cannabis.”.

Shalit N, Rehm J, Lev-Ran S. The association between cannabis use and psychiatric comorbidity in people with personality disorders: A population-based longitudinal study. Psychiatry Res. 2019;278:70-77.

Kort nieuws

VS — Non-profit organisatie voor cannabis als alternatief voor de commercialisering van cannabishandel

Er bestaat grote bezorgdheid over het feit dat de commercialisering van de cannabishandel na legalisering in verschillende Amerikaanse staten plaats maakt voor het hegemonistische en monopolistische bedrijfs- en cannabiswezen. David Bronner lanceerde zijn nieuwe non-profit cannabisbedrijf Brother David's. Hij laat consumenten de optie weten waar en onder welke voorwaarden hun cannabis is verbouwd en verwerkt.

Salon of 5 May 2019

Oekraïne — Medical Cannabis Conference 2019 vond plaats in Kiev

Een conferentie over medicinale cannabis werd gehouden met de steun van het ministerie van Volksgezondheid en het Ministerie van Veterinaire Zaken van Oekraïne. Volgens de officiële gegevens van de Oekraïense vereniging van medische cannabis waren dit jaar 898 deelnemers geregistreerd op de conferentie, waarvan 452 artsen en 446 gasten en patiënten uit heel Oekraïne.

112.International of 5 June 2019

Sport — atleten vragen om cannabis te verwijderen van de lijst met verboden stoffen

Meer dan 150 huidige en voormalige sporters ondertekenden een brief aan het World Anti-Doping Agency en vroegen de organisatie om cannabis van de lijst met verboden stoffen te verwijderen.

Reuters of 23 May 2019

Nederland — Tweede licentie voor de productie van medicinale cannabis

De Nederlandse regering is van plan een tweede vergunning te verlenen voor de productie van medicinale cannabis om tegemoet te komen aan het groeiende aantal patiënten. Het enige bedrijf dat is geautoriseerd om cannabis voor medisch gebruik te produceren, is Bedrocan in Emmeloord deze heeft zijn productie in de afgelopen vijf jaar vervijfvoudigd tot 2.604 kilogram.

DutchNews of 27 May 2019

Thailand — regering keurt gebruik van medicinale cannabis door toeristen goed

De regering voerde regelgevingsdetails uit voor de productie, distributie en het bezit van cannabis, maanden nadat de oude wet op verdovende middelen werd gewijzigd om de productie en het bezit van cannabis voor medische doeleinden mogelijk te maken. Deze voorwaarden omvatten de mogelijkheid om cannabis als buitenlandse reizigers binnen Thailand te exporteren en toegang te krijgen tot medicinale cannabis

Thaivisa News of 29 May 2019

Zimbabwe — goedkeuring van het eerste project voor de productie van cannabis

Zimbabwe heeft het eerste project voor de kweek en verwerking van cannabis goedgekeurd, een ontwikkeling die is bedoeld om het land miljarden in vreemde valuta te verdienen.

CAJ News of 29 May 2019

Nieuw Zeeland — miljoen burgers willen medicinale cannabis proberen

Volgens een nieuwe enquête willen meer dan een miljoen burgers medicinale cannabis proberen. 14% zei dat ze zeker zouden proberen toegang te krijgen tot medische cannabisproducten. Een extra 20% zei dat ze waarschijnlijk medicinale cannabis wilden opzoeken.

Newshub of 20 May 2019

Wetenschap/Mens — Cannabis had geen invloed op de werkzaamheid van antipsychotische medicatie

In een onderzoek met 226 patiënten met psychose had het gebruik van geneesmiddelen, waaronder cannabis, geen invloed op de effectiviteit van hun antipsychotische medicatie.

Division of Psychiatry , Haukeland University Hospital, Bergen, Norway.

Alisauskiene R, et al. Nord J Psychiatry. 2019 May 29:1-7.

Europa — Monografie over cannabisbloemen zal worden voorbereid

Volgens een artikel van het Geneesmiddelenbureau van Duitsland wordt momenteel een "geharmoniseerde monografie van cannabisbloemen voor de Europese Farmacopee voorbereid om de nationale kwaliteitsnormen te vervangen." Het artikel zegt dat "geharmoniseerde monografieën in de Europese Farmacopee in de toekomst het mogelijk zullen maken om vermijd multiple testing volgens de respectieve nationale normen en om analyses in laboratoria en apotheken te vergemakkelijken. "

Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte, Bonn, Deutschland.

Manns D, et al. Bundesgesundheitsblatt Gesundheitsforschung Gesundheitsschutz. 2019 May 28.[in press]

Duitsland — uitspraken van Duitse rechtbanken die voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de cannabiswetgeving van 2017

Het hoofd van de Bundesopiumstelle, verantwoordelijk voor verdovende middelen binnen het Duitse Geneesmiddelenbureau, schreef in een artikel: "Op recept zijn mogelijk van cannabis afgeleide geneesmiddelen beschikbaar die niet als eindproduct zijn goedgekeurd. De redenen hiervoor liggen met name in gerechtelijke uitspraken uit de jaren 2005 en 2016. "

Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte, Bonn, Deutschland.

Cremer-Schaeffer P, Knöss W. Bundesgesundheitsblatt Gesundheitsforschung Gesundheitsschutz. 2019 May 28. [in press]

Wetenschap/Dier — CBD vermindert onvoorwaardelijke angst

In een onderzoek met ratten die de effecten op angst onderzoeken als gevolg van posttraumatische stressstoornis, "CBD verzwakt ongeconditioneerde maar niet-geconditioneerde angst".

Department of Psychology, University of Florida, Gainesville, USA.

Shallcross J, et al. Front Behav Neurosci. 2019 May 10;13:91.

Wetenschap/Mens — Cannabis vermindert het gebruik van opioïden door pijnpatiënten

In een overzicht van 77 patiënten met hardnekkige pijn vertoonden degenen die cannabis ontvingen naast hun standaardmedicatie een verminderd gebruik van opioïden na 3 en 6 maanden behandeling met 32,5 mg en 39,1 mg dagelijkse milligram morfine-equivalenten. Cannabis verminderde de hoeveelheid benzodiazepines niet.

HealthEast St Joseph‘s Hospital, Ann Arbor, USA.

O‘Connell M, et al. Ann Pharmacother. 2019 May 25:1060028019854221.

Denemarken — veel MS-patiënten gebruiken illegale cannabis

Volgens een onderzoek met MS-patiënten uit 2009 had 49% minstens één keer cannabis gebruikt. Het was het afgelopen jaar met 21% gebruikt. Slechts een kleine groep van deze patiënten (21%) ontving voorgeschreven op cannabis gebaseerde medicijnen en 79% werd gedwongen om illegale cannabis te gebruiken.

Danish Multiple Sclerosis Center, Copenhagen University Hospital, Denmark.

Gustavsen S, et al. Mult Scler Relat Disord. 2019;33:5-12.

Wetenschap/Dier — Oefening heeft geen effect op CB1-receptoren

Chronische lichaamsbeweging tijdens de volwassenheid veranderde de CB1-receptorniveaus in de hersenen van ratten niet.

Jacobs School of Medicine and Biomedical Sciences, University at Buffalo, USA.

Swenson S, et al. Life Sci. 2019 May 22. [in press]

Wetenschap/Mens — Het gebruik van cannabis, tabak en alcohol is geassocieerd met een hogere prevalentie van epilepsie

In een analyse van 657.072 patiënten met epilepsie was het gebruik van geneesmiddelen geassocieerd met een hogere prevalentie van de ziekte. Odds ratio's waren 1,56 voor cannabis, 1,20 voor tabak en 1,63 voor alcohol.

Department of Psychiatry, Griffin Memorial Hospital, Norman, USA.

Patel RS, et al. Am J Addict. 2019 May 24. [in press]

Wetenschap/Cellen — Geneesmiddelen, die de expressie van CB1-receptoren verhogen, kunnen nuttig zijn bij darmkanker

Een analyse van weefsel van 59 patiënten met colorectale kanker liet zien dat het niveau van CB1-receptoren in het primaire tumorweefsel was verlaagd. Auteurs schreven dat hun "observaties bijdragen aan het idee dat geneesmiddelen die in staat zijn om CB1-receptorexpressie te induceren, nuttig kunnen zijn om nieuwe therapeutische strategieën tegen kanker te formuleren."

Research Hospital, Castellana Grotte, Bari, Italy.

Tutino V, et al. Cancers (Basel). 2019;11(5).

Wetenschap/Mens — Meerderheid van hospice-professionals ondersteunen het gebruik van cannabis voor hospice-patiënten

In een onderzoek met 310 hospice-personeelsleden (verpleegkundigen, artsen) waren de deelnemers "overwegend van mening dat MC geschikt is voor hospice-patiënten om toegang te hebben tot en te gebruiken. Er werden verschillende gebruiksbarrières vastgesteld, waaronder een discordante juridische status tussen nationale en federale regeringen, bezorgdheid over de klinische werkzaamheid en veiligheid en een groot aantal andere maatschappelijke factoren. Grote verschillen in MC-documentatie en onderwijspraktijken tussen hospices werden opgemerkt. "

Department of Pharmacy Practice and Science, University of Maryland School of Pharmacy, Baltimore, USA.

Costantino RC, et al. J Palliat Med. 2019 May 16. [in press]

Wetenschap/Dier — De vorming van nieuwe zenuwcellen in de hippocampus is betrokken bij de vermindering van de inname van cocaïne door CBD

Van CBD is bekend dat het de inname van cocaïne door muizen vermindert. Een nieuwe studie "bevestigt dat neuropathie van de hippocampus bij volwassenen een van de mechanismen is waardoor cannabidiol de cocaïneversterking verlaagt."

Department of Experimental and Health Sciences, Universitat Pompeu Fabra, Barcelona, Spain.

Luján MÁ, et al. Addict Biol. 2019 Jun 4:e12778.

Wetenschap/Dier — een combinatie van CBD en CBN vermindert myofasciale pijn

CBD (5 mg / ml) of CBN (1 mg / ml) verminderde mechanische pijn bij ratten en combinaties van CBD / CBN "veroorzaakten een langdurige vermindering van mechanische sensibilisatie dan elke verbinding alleen."

Faculty of Pharmaceutical Sciences, University of British Columbia, Vancouver, Canada.

Wong H, Cairns BE. Arch Oral Biol. 2019;104:33-39.

Wetenschap/Mens — Veranderde bewustzijnstoestanden veroorzaakt door cannabis worden geassocieerd met specifieke hersenconnectiviteitstoestanden

In een onderzoek met 19 gezonde occasionele cannabisgebruikers tasten onderzoekers die functionele magnetische resonantie beeldvorming gebruiken, neurale correlaten aan van de voorbijgaande perceptuele veranderingen geïnduceerd door THC. Ze vonden veranderingen in connectiviteit van zenuwcellen "gekenmerkt door hoge connectiviteit binnen en tussen auditieve en somato-motorische cortices en anticorrelatie met subcorticale structuren en het cerebellum dat alleen werd aangetroffen tijdens de dronken toestand."

National Institute of Mental Health, Klecany, Czech Republic.

Zaytseva Y, et al. J Psychopharmacol. 2019 Jun 3:269881119849814.

Wetenschap/Dier — Activering van de CB2-receptor verminderde gewrichtsvernietiging bij reumatoïde artritis

Activering van de CB2-receptor verminderde gewrichtsvernietiging bij reumatoïde artritis

In een studie met muizen verminderde een synthetische cannabinoïde, die de CB2-receptor activeert, de vernietiging van de gewrichten.

The First Affiliated Hospital, Soochow University, Jiangsu, China.

Bai J, et al. Biomed Pharmacother. 2019;116:109025.