Gepubliceerd
Laatst bijgewerkt
lees tijd

IACM-Berichten van 20 april 2016

Authors

Crowdfunding voor medicinale cannabis ā€” De liefdadigheid "Medical Cannabis Declaration (MCD)" start met crowdfunding voor een wereldwijde voorlichtingscampagne.

Wat als jij een ernstige ziekte hebt, die verhinderd dat je een normaal leven kan leven. Conventionele medicatie werkt mogelijk niet altijd. Wat als er een betaalbaar natuurlijk medicijn zou zijn dat helpen kan, maar er was geen betrouwbare bron van informatie over dit medicament of nationale wetten staan niet toe om het te gebruiken?

Dit is de situatie van miljoenen mensen over de hele wereld, die lijden aan ernstige medische aandoeningen, zoals Multiple sclerose, epilepsie, chronische pijn, ernstige depressie en posttraumatische stress-stoornis of chronische ontstekingsziekten. Alleen rond de 10 uit 200 landen in de wereld, hebben een wetgeving dat hun burgers toegang wordt verleent tot het medisch gebruik van cannabis en cannabinoĆÆden, actieve stoffen gevonden in de cannabisplant, die kunnen helpen de levenskwaliteit van patiĆ«nten aanzienlijk te verbeteren. Ongeveer 20 andere landen staan in bepaalde specifieke gevallen op cannabis gebaseerde medicijnen toe. Het meest recent, in begin 2016, heeft het Australische Parlement medicinale cannabis gelegaliseerd na een lange campagne. Echter, in ruim 150 landen is er nog geen legale toegang tot op cannabis gebaseerde medicijnen.

Als het gaat om gezondheidskwesties, is informatie de sleutel. Onder het motto 'Zeg ja tegen cannabis als medicijn', de liefdadigheid MCD (www.medical-cannabis-declaration.org) heeft tot doel bewustwording van de voordelen van medische cannabis en heeft voor decennia onderzoek vrij ter beschikking. MCD zal informatie delen in de meest gesproken talen in de wereld, netwerken tussen patiƫnten en artsen ondersteunen, en tenslotte legale toegang tot cannabis als medicijn in alle landen in de wereld promoten.

Meertalige informatiecampagne "Zeg ja tegen cannabis als medicijn"!

Met hulp van het publiek, zal MCD een meertalig wereld informatie campagne lanceren over medische cannabis in meerdere talen, gericht op zowel medische professionals, beleidsmakers en patiƫnten. De campagne wordt ondersteund door vooraanstaande internationale medische professionals.

Met de begroting verhoogd door middel van crowdfunding zal MCD een uitbreiding maken van een database over alle aspecten van cannabis als medicijn voor patiĆ«nten en medische professionals, evenals beleidsmakers en het grote publiek. De database en de periodieke nieuwsbrief zullen vrij beschikbaar worden gesteld in verschillende talen. De opbrengsten van dit fonds zal ook de nauwe samenwerking met bestaande platformen ondersteunen over cannabis als geneeskunde, evenals de verwijzing en uitbreiden van bestaande medische en patiĆ«nten netwerken ā€“ vooral met de International Association for CannabinoĆÆd Medicines (IACM).

Het project hoopt een gemeenschap van mensen te kunnen creeƫren, die op de lokale, nationale en internationale niveaus helpen, door het verstrekken van informatie over cannabis als medicijn. Het project zal ook bestaande organisaties steunen, die zich inzetten voor een verbetering van de legale toegang tot medische cannabis in hun land. MCD zal de "Medische Cannabis verklaring" verspreiden en zal belanghebbenden helpen om met elkaar in contact te komen om de mogelijkheid te hebben te leren van elkaars werk

MCD hopes other associations and organisations, groups and individuals decide to join this growing campaign to empower patients who stand to benefit from medical cannabis and make medical cannabis world wide legally available.

MCD hoopt dat andere verenigingen en organisaties, groepen en individuen beslissen om toe te treden tot deze groeiende campagne om patiƫnten bij te staan, die baat hebben bij medicinale cannabis en medicinale cannabis moet wereldwijd legaal beschikbaar zijn.

De campagne "ja tegen cannabis als medicijn" gaat van start op 19 April tot 18 juni, en kan worden gevonden op Indiegogo.

Contact

Luis Sarmento

ā€œJa tegen cannabis als medicijnā€ Campagne coordinator

crowdfunding@medical-cannabis-declaration.org

Social Media:

FaceBook: http://www.facebook.com/medcanndeclaration

Twitter: www.twitter.com/MediCannDecla; MCD will keep you up-to-date using the Hashtag #YesToMedicalCannabis

LinkedIn: www.linkedin.com/company/medical-cannabis-declaration

Video: https://youtu.be/_pSPPGBz1Js

Medical Cannabis Declaration: http://www.medical-cannabis-declaration.org/

Crowdfunding page: www.medical-cannabis-declaration.org/crowdfunding

You can download a map showing legal access to medical cannabis around the world as well as campaign logos in high resolution at http://medical-cannabis-declaration.org/supporting-materials-for-the-campaign-2/

Wie is : de Medical Cannabis Declaration liefdadigheid

Een groep medische professionals en medicinale cannabis patiƫnten besloten om de erkenning van medische cannabis als een medisch recht door te drukken, door de lancering van de "Medical Cannabis Declaration (MCD)" liefdadigheid. De liefdadigheid van de MCD is een online platform opgericht op 16 februari 2013 in Ruethen, Duitsland, die zich richt op het bevorderen van veilige en reguliere voorschriften en gebruik van medicinale cannabis, wereldwijd, gebaseerd op twee pijlers:

1. Elke patiĆ«nt heeft het recht op toegang tot cannabis en cannabinoĆÆden voor een medische behandeling onder toezicht van een arts.

2. .Elke arts heeft het recht om zijn of haar patiĆ«nten met cannabinoĆÆden en cannabis producten te behandelen

Deze verklaring is gebaseerd op de Universal Declaration of Human Rights aangenomen door de United Nations in 1948, die zegt dat "iedereen heeft het recht op leven, vrijheid en onschendbaarheid van persoon" (artikel3).

MCD believes that patients stand to gain greatly from access to cannabis as a medicinal treatment.

MCD is van mening dat de patiƫnten sterk staan om toegang tot cannabis als geneesmiddel te krijgen voor een behandeling.

Meer informatie: www.medical-cannabis-declaration.org

Achtergrond informatie: Meest belangrijke indicatie voor behandeling met medicinale cannabis

Dit zijn hoofdzakelijk vijf domeinen:

1) chronische pijn van verschillende types, van neuropatische pijn tot migraine;

2) chronische ontstekingsziekten, zoals ziekte van Crohn en reuma;

3)psychiatrische aandoeningen, zoals ernstige depressie en posttraumatische stress stoornis;

4) neurologische ziekten zoals multiple sclerose, epilepsie en Tourette syndroom;

5) verlies eetlust en misselijkheid van verschillende oorsprong; maar ook een aantal andere medische aandoeningen, zoals astma en glaucoom.

Honderden wetenschappelijke studies naar het medicinaal gebruik van cannabis en cannabinoĆÆden werden gepubliceerd en er zullen er meer volgen in het komende jaar. De International Association or Cannainoid Medicines (IACM) geeft gemakkelijk toegang tot deze studies via een database en de nieuwsbrief - MCD en de campagne "ja tegen cannabis als medicijn" zullen intens samenwerken met de IACM en de krachten bundelen. IACM verwelkomt en ondersteunt deze campagne.